Images à la sauvette

Henri Matisse

Ongelooflijk maar waar: na 62 jaar komt er een heruitgave van Images à la Sauvette, Henri Cartier-Bressons eerste fotoboek! Lobbywerk van Martine Franck, zijn inmiddels overleden tweede echtgenote, heeft ervoor gezorgd dat de Duitse uitgeverij Steidl het alsnog aandurft. Eigenlijk gaat het om een facsimile: de gravuretechniek uit de jaren 50 is volledig verdwenen, maar met behulp van kwalitatieve scans en aangepaste inkten probeert Steidl dezelfde printkwaliteit te bereiken.

Het boek zou deze maand nog moeten verschijnen, net op tijd voor de feestdagen (richtprijs: een kleine 100 euro). Buiten de aankondiging is er verrassend weinig informatie over terug te vinden, maar het artikel dat Time eraan wijdde is wel het lezen waard. Addendum 14/12/2014: Met enkele weken vertraging ligt het boek dan toch in de winkelrekken. Een voorsmaakje vindt u op de website van de uitgever. De Franse editie blijkt gelimiteerd te zijn op 3000 exemplaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *